Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Vezi ce mai face Artur…

Vezi ce mai face Artur Reşetnicov

Fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Artur Reşetnicov, a fost externat”, ne-a spus Gheorghe Malic, şeful Departamentului urmărire penală al MAI. „Au trecut alegerile, au trecut durerile”, a continuat Malic. De partea cealaltă, proaspătul deputat PCRM a ţinut să precizeze că locul aflării sale constituie „secretul anchetei”, pentru că este o persoană protejată de organele de drept. „Continui tratamentul prescris de medic, iar referitor la anchetă, toate întrebările ar trebui să le adresaţi organelor competente care investighează cazul”, ne-a spus Reşetnicov. La întrebarea dacă a fost externat sau se mai află în spital, fostul director al SIS a evitat să răspundă, menţionând că urmează tratamentul prescris de medic, conform diagnozei. Am insistat, însă Reşetnicov a menţionat că locul aflării sale constituie „secretul anchetei”. „Sunt persoană protejată de organele de drept, de aceea nu vă pot spune locul aflării”, a spus Reşetnicov. „Eu nu doresc la nimeni să treacă prin ce am trecut eu. Eu sper să fie totul în regulă”, a conchis acesta.

De partea cealaltă. Gheorghe Malic, şeful Departamentului urmărire penală al MAI ne-a spus că ancheta în cazul lui Artur Reşetnicov continuă. ”O să vină dumnealui la MAI. El a fost externat, se află în stare normală, şi îl aşteptăm să se prezinte la MAI. Au trecut alegerile, au trecut durerile”, a spus Malic.

Amintim că Artur Reşetnicov a fost internat la Salvare în noaptea de 22 spre 23 noiembrie, cu declaraţii că a fost răpit şi agresat de trei necunoscuţi, care i-ar fi cerut materiale compromiţătoare despre Voronin. PCRM a acuzat imediat actuala guvernate de cele întâmplate.

Artur Reşetnicov, care a candidat la funcţia de deputat din partea PCRM a reuşit să acceată în Parlament, el fiind pe locul 37 în lista comuniştilor pentru alegerile din 28 noiembrie, când din partea PCRM au acces în Parlament 42 de deputaţi.